Scrubben en alles wat u van Marokkaanse Scrubhandschoenen weten wilt


U bent op zoek naar een Scrubhandschoen en daarvoor bent u hier helemaal op de juiste plek. Niet alleen bieden wij u het beste Scrub handschoen rechtstreeks uit Marokko. Ook gaan we u vertellen waarom Scrubben met een Scrubhandschoen zo goed is voor u en uw huid

Verder vertellen wij u meer over de geschiedenis van het scrubben, waar de scrubhandschoen oftewel Kessa, oftewel Kese vandaan komt en waarom juist nu steeds meer mensen ervoor kiezen om een scrubhandschoen te gebruiken

 

Druk hier om een Scrubhandschoen te kopen

Druk hier om een Rugscrubber te kopen

 

Hoe komen wij aan de beste Scrubproducten zoals Scrubhandschoenen?

Al eeuwenlang gebruiken zowel mannen als vrouwen in Marokko, Turkije en andere Arabische landen de Scrubhandschoen om hun huid te scrubben en dode huidcellen te verwijderen. Meer over de geschiedenis van de Scrubhandschoen en de Hammam vertel ik later.

Vanaf jongs af aan leren kinderen in Marokko  de voordelen van het gebruik van Scrubhandschoenen. In de Hammam, badhuis of thuis onder de douche scrubt men met de scrubhandschoen de warme natte huid totdat vuil en dode huidcellen de huid verlaten. Welk Marokkaans meisje herinnert zich niet  het heerlijke scrubben van hun Moeder, Zus, Oma, of Tante in het badhuis, dit is een van de schoonheidsgeheimen van Marokkaanse vrouwen.

Als je vanaf jongs af aan opgroeit met het scrubben met een Scrubhandschoen leer je wat een goede scrubhandschoen is  maar ook waarvan gemaakt wordt en waar je het moet kopen. Toen ik in Nederland op zoek ging naar een goede kwaliteit scrubhandschoen die aan mijn hoge eisen moest voldoen kwam ik tot de conclusie dat er maar weinig merken aan mijn hoge eisen voldeden.

Tiyya Maroc heeft niet alleen de beste kwaliteit Scrubhandschoen, ze worden ook gemaakt in diverse vrolijke kleuren en gaan erg lang mee. Tiyya Maroc zorgt ervoor dat de traditionele recepten bewaard blijven en produceert haar producten met zorg, liefde en volgens alle veiligheid regels. Alle producten zijn volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen en volledig proefdiervrij.

Dankzij de rechtstreekse import uit Marokko kunnen wij de hoogste kwaliteit en een eerlijke prijs aanbieden. Bij Amirahuidverzorging leveren wij Scrubhandschoenen en andere huidverzorgingsproducten waar ik volledig achter kan staan, zelf gebruik en kan adviseren aan vrienden en familie.

Waarom mensen scrubhandschoenen gebruiken, waarom scrubben met een scrubhandschoen goed is voor de huid,  wat er nog meer gebruikt kan worden bij het scrubben en bij een Hammam ritueel en nog veel meer vragen zullen we later hier beantwoorden.

 

 

 Wat is een Scrubhandschoen

Een Scrubhandschoen wordt gebruikt om de huid te scrubben ofwel te exfoliëren. Hierdoor verwijder je zowel  dode huidcellen, vuil, oliën, talg en nog veel meer afvalstoffen. Hierdoor worden de poriën gereinigd en kan de huid zichzelf vernieuwen door nieuwe huidcellen aan te maken. Het resultaat van regelmatig scrubben is een schone, gezonde en stralende huid.

Door de eeuwen heen zijn er veel verschillende soorten materialen gebruikt om Scrubhandschoenen te maken zoals zijde of geitenhaar maar voor het gebruiksgemak, houdbaarheid maar vooral voor het resultaat gebruiken wij synthetische materialen zoals viscose

De Scrubhandschoen van Tiyya Maroc is van excellente kwaliteit, ruw genoeg voor een goede exfoliërende scrub en zacht genoeg om de huid niet te beschadigen. De Scrubhandschoen van Tiyya Maroc kan gewoon met lauw water worden uitgespoeld en gaat dan lang mee en blijft gedurende deze tijd gewoon zijn werk goed doen. Voorkom dat je de scrubhandschoen in de wasmachine wast, dit beperkt de houdbaarheid en het gebruik.

 

Koop hier uw Scrubhandschoen

 Wat is een Kese,  Turkse Kese

Kese is de naam die men in Turkije aan de Scrubwashand hebben gegeven. Soms wordt de naam in combinatie gebruikt met Hammam, dus Hammam Kese.

 Wat is een Kessa, Marokkaanse Kessa

Kessa is de naam die de mensen in Marokko en andere Arabische landen gaven aan de Scrubhandschoen. Ook hier geldt dat vaak het woord in combinatie met Hammam wordt gebruikt dus een Hammam Kessa.

 

Wat is een Kessa Hammam Glove

Kessa Hamam Glove is hoe de Engelstalige bevolking de Scrubhandschoen noemt, over het algemeen gebruikt men het altijd in deze combinatie.

 

 Wat is een Scrubwashandje?

Over het algemeen spreekt men over een scrubwashandje als de kwaliteit van de Scrubhandschoen minder is. Een scrubwashandje is over het algemeen een stuk dunner en kan veel minder vaak gewassen worden en gaat veel minder lang mee.

Er zijn echter ook mensen die de term Scrubwashandje gewoon gebruiken voor Scrubhandschoen vanwege de vorm en het feit dat deze term gangbaar was in de familie.

 

Wat zijn de voordelen van een Scrubhandschoen

Scrubben met een Scrubhandschoen is erg goed voor de huid. Het verwijdert dode huidcellen, vuil, oliën, bacteriën en meer. Elke dag sterven er duizenden huidcellen en maakt de huid nieuwe aan. Scrubben stimuleert de bloedsomloop en bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen wat de huid jong, stralend en gezond houdt. Scrubben is ook goed voor mensen met huidproblemen, zo werkt scrubben ook erg goed tegen Acne, puistjes, mee-eters en ingegroeide haren. Daarnaast laat scrubben ook littekens vervagen en zorgt het voor een schone, glanzende en egale huid.

Scrubben is ook een perfecte methode om zelfbruinings middelen oftewel fake-tan te verwijderen.

 

Waarom gebruiken mensen een scrubhandschoen

Er zijn heel veel redenen waarom mensen een scrubhandschoen gebruiken. Om te beginnen houdt het de huid schoon, gezond en glanzend maar het stimuleert ook de bloed en lymfe doorstroming. Daarnaast voelt het scrubben met een scrubhandschoen erg plezierig aan en wordt het als een soort massage ervaren.

Na een warme douche/bad en een goede scrub met een scrubhandschoen kom je er met een warme, prachtig rood gloeiende huid en zul je een heerlijk uitgerust gevoel ervaren.

 

Hoe gebruik je een Scrubhandschoen, hoe moet ik scrubben?

Belangrijk is dat je nooit scrubt op een droge of nog koude huid. Eerst lekker onder de douche, in bad, in de Hammam of bad huid lekker de huid warm en nat maken. Eventueel eerst een lekkere scrub met Marokkaanse Zwarte Zeep of Rhassoul en dan lekker scrubben met de Scrubhandschoen. Kies je voor een scrub met Zwarte Zeep of Rhassoul, laat dan eerst deze producten een minuut of 5 op je huid inwerken.

Begin eerst zacht en met het lichaam, begin met cirkels te draaien. Als de huid warmer wordt en je al wat langer aan het scrubben bent dan kan je wat harder/ruwer scrubben. Ook bijvoorbeeld de meer donkere plekken van de huid zoals de knie en de elleboog kunnen dan wat harder gescrubt worden. Als laatste doe je dan je gezicht en vanzelfsprekend doe je dit wat voorzichtiger als de rest van je lichaam.

Als je 2 a 3 keer in de week goed scrubt zal je zien dat je huid na een korte tijd er veel schoner, gezonder, jonger en stralender uitziet.

Na het scrubben, afspoelen en afdrogen kan je je lichaam hydrateren en verwennen met Arganolie of bijvoorbeeld Rozenwater of Oranjebloesemwater. Deze producten voeden, hydrateren en verfrissen de huid!

 

Waarom is scrubben met een Scrubhandschoen goed voor de huid?

Scrubben is erg goed voor de huid! Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het verwijdert vuil, talg, olie en andere afvalstoffen en reinigt uw huid tot diep in de poriën. Het stimuleert de bloed en lymfe doorbloeding en het zorgt voor een anti aging effect en houdt uw huid jong!

Scrubben werkt ook uitstekend voor mensen met acne, mee-eters, puistjes of een vette huid en helpt littekens minder zichtbaar te maken.

Door 2 a 3 keer per week de huid te scrubben blijft uw huid schoon, gezond, jong, glanzend en egaal van kleur!

 

Koop hier uw Scrubhandschoen

Wat kan ik gebruiken om mee te scrubben?

Natuurlijk kan je lekker warm douchen, in bad gaan of in de sauna gaan en vervolgens als je huid nat en warm is alleen met de Scrubhandschoen scrubben, je zult zien hoeveel troep er uit je huid verdwijnt en hoe schoon, gezond en stralen je huid hierna is. Waarschijnlijk zal je zelfs een mooie rode gloed zien direct na het scrubben.


Je kan er echter ook voor kiezen om een hulpmiddel te gebruiken. Je smeert dan eerst hiermee je huid in en vaak voegt het hulpmiddel dan nog iets toe aan het scrubben. Dat kan zijn dat het scrubben versterkt wordt, er extra reiniging van de huid is, het de huid verzacht en verzorgt of gewoon een lekker geurtje meegeeft.

Er zijn zeer veel verschillende dingen die je hiervoor kan gebruiken. Amirahuidverzorging heeft diverse exfoliërende zepen die hier een zeer waardevolle toevoeging kunnen zijn. Andere opties zijn je insmeren met Marokkaanse Zwarte Zeep of Rhassoul klei. Beide producten rechtstreeks uit de natuur hebben unieke en zeer waardevolle eigenschappen.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een scrubmiddel te maken, dit kan op heel veel verschillende manieren met bijvoorbeeld als basis Arganolie, Honing, Koffie etc. Daarnaast is bijvoorbeeld Rozenwater of Oranjebloesemwater een frisse en prettige toevoeging aan een zelfgemaakte scrub.

Hieronder zal ik ingaan op verschillende scrubhulpmiddelen.

 

Natuurlijke exfoliërende zepen

De exfoliërende zepen van Tiyya Maroc zijn voornamelijk gemaakt van olijven. De zepen zijn gemaakt om te helpen uw huid te exfoliërem en tot in de poriën te reinigen. Er bestaan verschillende varianten met elk zijn eigen voordelen. Al deze zepen zijn crèmig, zacht voor de huid en kunnen voor elk huidtype gebruikt worden. Ze zijn ook erg geschikt bij een vette huid, puistjes, acne, en zelfs eczeem en psoriasis. De natuurlijke zeep droogt de huid niet uit maar voedt deze juist. Het resultaat is een schone, gezonde en glanzende huid!

 • Natuurlijke exfoliërende zeep met Honing

Naast alle voordelen van de ingrediënten van de olijfzeep zorgt de honing ook nog eens voor een extra voeding en maakt het de huid heerlijk zacht. Honing is ook een natuurlijke hulp bij ontstekingen dus ook bij een moeilijke huid en acne kan deze variant voor verlichting zorgen.

 • Natuurlijke exfoliërende zeep met Nigella (Zwarte Komijnzaad)

Nigella (zwarte Komijnzaad heeft zeer veel goede eigenschappen).  Het werkt ontstekingsremmend, gaat infecties tegen en werkt antimicrobieel. De combinatie van de olijfzeep met nigella werkt om de gevolgen van psoriasis, eczeem en acne te verminderen en maakt de huid rustig en schoon. 

 • Natuurlijke exfoliërende zeep met Arganolie

De combinatie van de exfoliërende olijfzeep met de toegevoegde Arganolie werkt uitermate goed voor je huid!  Naast alle voordelen van de exfoliërende olijfzeep zorgen de vitamine E en de anti-oxidanten van de koudgeperste Arganolie dat uw huid er schoon, verzorgt, gehydrateerd en glanzend uit ziet.

 • Natuurlijke exfoliërende zeep met Rozemarijn

Aan de premium schuimende exfoliërende olijfzeep is Rozemarijn toegevoegd wat een heerlijke natuurlijke geur afgeeft en uw huid heerlijk laat ruiken.

 • Natuurlijke exfoliërende zeep met Lavendel
  • Aan de premium schuimende exfoliërende olijfzeep is Lavendel toegevoegd wat een heerlijke natuurlijke geur afgeeft en uw huid heerlijk laat ruiken.

  Koop hier direct uw exfoliërende zeep

  Marokkaanse Zwarte Zeep ofwel Savon Noir of Savon Beldi

  Marokkaanse Zwarte Zeep is gemaakt van olijven en olijfolie. Het is een fantastisch natuurproduct met veel goede eigenschappen. Behalve dat het de huid diep reinigt van vuil, vet, bacteriën en nog veel meer heeft het ook een exfoliërend effect. Lees hier verder over alle voordelen van Marokkaanse Zwarte Zeep ofwel Savon Noir of Savon Beldi.

  Koop hier direct Marokkaanse Zwarte Zeep

   

  Rhassoul klei of Ghassoul klei

  Deze lavaklei zit boordevol mineralen en andere positieve elementen die uw huid tot diep in de poriën reinigt. Het is ideeal als gezichtsmaker met honing of lichaamsmasker met essentiële oliën te gebruiken voordat je aan de slag gaat met de scrubhandschoen. Voor meer informatie over Rhassoul druk hier.

  Koop hier direct Rhassoul klei

   

  Zelf exfoliërende scrubs maken

  Er zijn zeer veel mogelijkheden om zelf exfoliërende scrubs te maken. Als basis hiervoor kan je bijvoorbeeld Arganolie, koffiepoeder (of koffieprut), honing etc. gebruiken. Ook fijn is het om aan een zelfgemaakte scrub een verzachtend, hydraterend en verfrissend bloemenwater met delicate geur toe te voegen zoals Rozenwater of Oranjebloesemwater.

  Scrubhandschoen en andere scrubhulpmiddelen – onze mening

  Scrubben is heel gezond en geweldig voor de huid. Een scrubhandschoen en exfoliërende hulpmiddelen als Marokkaanse Zwarte Zeep of Rhassoul helpen je om jouw huid schoon, gezond, glanzend en jong te houden. Het helpt je dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren, het verwijdert vet, vuil, bacteriën en andere afvalstoffen en het stimuleert de bloed en lymfe doorbloeding.

  Vroeger was dit schoonheidsritueel alleen in Turkije, Marokko en andere Arabische landen bekend maar tegenwoordig kan niemand meer zonder een goede scrubhandschoen. Iedereen wil een schone, mooie, jonge en gezonde huid en daarom nemen steeds meer mensen de tijd om een paar keer per week even goed te scrubben.


  Als je dan scrubt dan wil je ook het beste resultaat en niet alleen nu maar voor langere tijd. Koop daarom uw scrubhandschoen bij Amirahuidverorging, wij hebben de beste kwaliteit scrubhandschoen rechtstreeks uit Marokko die niet alleen vandaag uw huid verwent maar voor lange tijd. U wast de scrubhandschoen gewoon met koud of lauw water en de scrubhandschoen blijft lang goed.

   

  Ik hoop dat u net zo zult genieten van een heerlijk ontspannende scrub beurt als ik.

  Koop nu uw scrubhandschoen hier!