Alles over Arganolie!

Arganolie alle informatie die je weten moet


U bent op zoek naar Arganolie en daarvoor bent u hier helemaal op de juiste plek. Niet alleen bieden wij u de beste biologische Arganolie rechtstreeks uit Marokko. Ook gaan we u vertellen waarom Argonolie zo goed is voor u en uw huid en voor uw haar.

Verder vertellen wij u meer over de geschiedenis van Arganolie, waar deze olie vandaan komt en waarom juist nu steeds meer mensen ervoor kiezen Arganolie te gebruiken

 

Koop nu uw Arganolie

 

Hoe komen wij aan de beste Arganolie?

Meisjes in Marokko leren generatie na generatie de voordelen kennen van het gebruik van Arganolie. Het vaak lange en dikke haar wordt door de Arganolie gevoed en zacht en stralend gemaakt. Daarnaast wordt geleerd dat deze wonderolie de huid beschermt, voedt en jong houdt. Dit is 1 van de schoonheidsgeheimen van Marokkaanse vrouwen.

Geboren en opgegroeid in Marokko leerde ik niet alleen de voordelen van het gebruik van Arganolie, maar ook hoe je de beste Arganolie maakt en waar je die moet kopen. Toen ik in Nederland op zoek ging naar argan olie die aan mijn hoge eisen moest voldoen kwam ik tot de conclusie dat er maar weinig merken aan mijn hoge eisen voldeden.

Tiyya Maroc heeft niet alleen de beste kwaliteit arganolie, biologisch en koudgeperst maar zorgt er ook voor dat haar producten eenvoudig te gebruiken en te doseren zijn. Tiyya Maroc zorgt ervoor dat de traditionele recepten bewaard blijven en produceert haar producten met zorg, liefde en volgens alle veiligheid regels. Alle producten zijn volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen en volledig proefdiervrij.

Dankzij de rechtstreekse import uit Marokko kunnen wij de hoogste kwaliteit en een eerlijke prijs aanbieden. Bij Amirahuidverzorging leveren wij Arganolie en andere huidverzorgingsproducten waar ik volledig achter kan staan, zelf gebruik en kan adviseren aan vrienden en familie.

 

 

Wat is Arganolie?

 

Arganolie is de olie die wordt verkregen door het persen van de pitten van de vruchten van de Arganboom. Arganbomen zijn zeer zeldzaam en groeien enkel in Marokko tussen Marrakesh en Agadir.

De olie wordt al eeuwenlang door de vrouwen uit deze regio, voornamelijk Berbers, gebruikt voor het verzorgen van hun huid. Deze berbervrouwen hebben de waarde van deze bomen al vroegtijdig ingezien en de bomen zorgen voor veel werkgelegenheid. Het verkrijgen van de Arganolie is namelijk een erg tijdrovende en met name handmatige aangelegenheid die voornamelijk door deze vrouwen wordt gedaan.

Voor het maken van 1 liter Arganolie is ongeveer 30 kilo vruchten van de Arganboom nodig, dit is de opbrengst van 1 boom per seizoen.

Arganolie is er zowel voor de cosmetische als de culinaire industrie. De Arganolie die wij verkopen in Nederland en België is enkel geschikt voor het verzorgen van huid, haar en nagels.

 

Werkzame bestanddelen Arganolie

 

Arganolie bevat de volgende werkzame bestanddelen, in te delen in Vetzuren, Anti-Oxidanten en Vitamine E:

 • Essentiële vetzuren Omega 9 (Oliezuur) en Omega 6 (linolzuur)
 • Vitamine E (Tocoferol)
 • Fenolen
 • Sterolen
 • Ferulinezuur
 • Caretonoïden
 • Squlaeen

 

 

 Marokkaanse arganolie

 

Arganbomen groeien enkel in Marokko tussen de plaatsen Marrakesh en Agadir in het zuiden van Marokko. Hier vind de “boom der schoonheid” niet alleen zeer vruchtbare grond, maar ook veel zonuren en een zeeklimaat. Deze factoren zijn zeer moeilijk na te bootsen waardoor Arganbomen zeer zeldzaam zijn.

Marokkaanse Arganolie wordt ook wel het “Marokkaanse goud” genoemd omdat het zeer schaars en kostbaar is en vanwege de positieve effecten op huid en haar.

Marokkaanse Arganolie is vrijwel niet reproduceerbaar en als je de beste kwaliteit en meeste actieve bestanddelen wilt hebben is het nodig om de noten onder lage temperaturen te persen en enkel genoegen te nemen met de eerste koude persing.

 

Geschiedenis van Marokaanse arganolie

 

Al vanaf 12 eeuwen voor Christus wordt Arganolie gebruikt door de lokale bevolking om de huid te beschermen en te verzorgen. De arts Ibn Al Baythar schreef er in die tijd al een wetenschappelijk artikel over dat voor de wetenschappelijke onderbouwing zorgde maar dat had de lokale bevolking niet nodig. Arganolie beschermt en verzorgd huid en haar, dat wisten ze zelf al lang!

 De Arganboom

 

De Arganboom, de “boom der schoonheid” groeit al miljoenen jaren enkel in het gebied wat tegenwoordig het zuiden van Marokko is. De bomen zijn zeldzaam en doordat de bevolking de waarde van de bomen en de olie erkenden hebben zij deze altijd beschermt. Toch zijn er in de laatste 100 jaren meer dan 10 miljoen gekapt. Gelukkig heeft Unesco de boom op de World Heritage Lsit gezet en staan er zware straffen op het kappen van de Arganboom.

 

De Arganboom wordt gezien als 1 van de oudste bomen ter wereld en bestaat al meer dan 25 miljoen jaar! Het gebied waar de bomen groeien is droog en de bomen groeien op zo een 1000 meter hoogte. De wortels van de bomen kunnen wel 30 meter diep naar water zoeken, de bomen kunnen wel 10 meter hoog worden en een kroon van wel 15 meter in diameter krijgen.

 

Een leuk gezicht is vaak het beeld van geiten die in de Arganbomen klimmen, dit doen zij om de blaadjes die veel vocht bevatten op te eten.

Hoe wordt Arganolie geperst?

 

Het persen van de olie gebeurde traditioneel doordat de vrouwen de pitten tussen 2 zware stenen braken en vervolgend de pitten handmatig door een stenen pers haalden. Het resultaat mengden ze vervolgens met water, hierdoor was de olie maar beperkt houdbaar.

 

Tegenwoordig worden de pitten vaak nog steeds handmatig gebroken maar gebeurt het persen mechanisch door middel van hitte. Hoe hoger de temperatuur die gebruikt wordt des te lager de kwaliteit.

 

Onze Arganolie wordt echter door middel van hydraulische persing gewonnen waarbij geen warmte wordt gebruikt. De Tiyya Maroc is 100% puur en koudgeperst en daardoor van de beste kwaliteit met de meeste werkzame bestanddelen.

De koudgeperste Arganolie wordt het best door Huid, Haar en nagels opgenomen.

De overblijfselen van de Arganvruchten bij dit proces worden gebruikt voor het voederen van geiten, kamelen en andere dieren. Er wordt dus niks verspilt!

 

Arganolie als hulp bij huidproblemen

 

Arganolie biedt door de hoge concentratie werkzame bestanddelen ook hulp bij de volgende huidproblemen:

 • Acne en puistjes: Vaak maken producten tegen Acne de huid droog waardoor deze extra olie aan maakt die de huid weer vet maakt. Poriën raken verstopt door dode huidcellen en vet waardoor er weer ontstekingen en puistjes ontstaan. Arganolie hydrateert de huid zodat er geen extra olie wordt aangemaakt en werkt tevens ontstekingsremmend. Arganolie zorgt in het geval van Acne voor minder ontstekingen, een gehydrateerde huid, minder vlekken en een rustigere en egalere huid.

 

 • Striae: Arganolie kan Striae voorkomen en verhelpen doordat de huid hydrateert, elastisch maakt en beschermt tegen vrije radicalen.

 

 • Psoriasis: Arganolie helpt bij Psoriasis door de huid gehydrateerd te houden en irritaties en ontstekingen te verminderen. Arganolie is geschikt voor alle huidtypen en zorgt voor een zachtere en gladdere huid. Het is volledig natuurlijk en bevat geen synthetische stoffen die voor irritatie kunnen zorgen.

 

 • Eczeem: Hoewel Arganolie eczeem niet kan genezen zorgt het wel voor verlichting van de klachten. De ontstekingsremmende bestanddelen doen hun werk en daarnaast zorgt de Arganolie voor hydratatie wat een zachtere en minder droge huid en tevens minder jeuk als gevolg heeft.

Arganolie goed voor de huid

 

Het gebruik van Arganolie is de laatste jaren enorm toegenomen, steeds meer vrouwen en mannen weten dat Arganolie goed voor de huid is. Maar waarom is Arganolie zo goed voor de huid? Arganolie bevat onder meer Vitamine E en diverse andere bestanddelen waar ik straks op verder ga. Deze anti-oxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen (bijvoorbeeld uit UV stralen en luchtvervuiling)en zorgen ervoor dat de huid weer jong, soepel en stralend wordt.

 Arganolie trekt diep in de huid, hydrateert en voelt niet vet aan. Onze 100% pure Arganolie is volledig natuurlijk en biologisch en kan zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden. Doordat onze pure arganolie koudgeperst, van de eerste persing en zonder toevoegingen is bevat het de meeste werkzame stoffen.

Je kunt Arganolie rechtstreeks op de huid sprayen, met je hand op je lichaam smeren of toevoegen aan een bad. Een paar druppels Arganolie in bad zorgt voor een mooi laagje olie op uw huid, na het afdrogen voelt uw huid heerlijk zacht aan. Hetzelfde effect krijgt u door na het douchen de arganolie op uw natte huid op te smeren, na het afdrogen voelt uw huid zijdezacht.

 Arganolie goed voor uw gezicht

 

Eerder vertelden wij al dat Arganolie zeer goed voor de huid is, voor het gezicht heeft argan olie nog meer voordelen.

U kunt Arganolie gebruiken als aftersun, uw huid neemt de olie direct op, hydrateert snel en verkoelt en verzacht de huid.

Arganolie als reinigingsmiddel voor uw gezicht, het verwijdert vuil en make-up resten en zorgt voor een egale huid.

Arganolie als dag- of als nachtcrème, nadat u uw gezicht heeft schoongemaakt zorgt Arganolie voor hydratatie en voeding en laat uw gezicht jong, zacht en soepel aanvoelen.

Gebruik Arganolie voor uw gezicht en uw huid zal jonger, soepeler, steviger en egaler eruit zien. Het gebruik van Arganolie vermindert ook fijne lijntjes en laat uw huid stralen.

 

Arganolie goed voor het haar

Arganolie doet ook wonderen voor uw haar. Marokkaanse vrouwen hebben vaak prachtig lang en dik haar. Ze houden hun haar zacht, glanzend en pluisvrij.

Arganolie voedt en hydrateert uw haar, dit zorgt voor sterk en glanzend haar, maar Arganolie zorgt ook voor minder haaruitval en het stimuleert de haargroei! Ook de hoofdhuid vindt de voedende en herstellende eigenschappen van Arganolie heerlijk.

Heeft u beschadigt en pluizig haar of heeft u regelmatig uw haar geverfd? Arganolie helpt uw haar te herstellen en maalt uw haar weer gezond. Heeft u krullen, Arganolie maakt uw haar zacht en minder pluizig en zorgt ervoor dat het veel eenvoudiger te borstelen en stylen is.

 

Arganolie goed voor stijl haar

Arganolie is goed voor ieder soort haar, het verzorgt en beschermt. Ook is het erg goed voor de hoofdhuid die met de arganolie verzorgd wordt. Arganolie geeft stijl haar voeding, bescherming bij het stylen/föhnen en geeft het haar voeding en glans. Het resultaat van regelmatig je haar verzorgen met arganolie is een gezonde hoofdhuid en voller, glanzen en gezond haar!

Arganolie goed voor krullend haar

Arganolie is ook erg goed te gebruiken bij krullend haar. Naast alle positieve eigenschappen die hierboven al beschreven staan helpt arganolie krullend haar te ontklitten en eenvoudiger te borsten en stylen. Arganolie maakt het haar zachter, gezonder en geeft het meer volume.

 

Arganolie voor kroeshaar

Arganolie maakt het haar zachter en eenvoudiger te stylen. Ook zorgt het voor minder knopen en klitten en geeft het meer volume. Arganolie beschermt het haar zowel voor als na bijvoorbeeld föhnen of stylen. Is je haar na het föhnen bijvoorbeeld droog en beschadigt is arganolie de perfecte oplossing.

 

Arganolie goed voor beschadigt haar

Arganolie is een geweldig hulpmiddel bij beschadigt haar door bijvoorbeeld veel föhnen of stylen, vaak geverft haar of haar dat is beschadigt door verkeerde shampoos, zwemmen in zee of zwembad of door blootstelling aan de zon.

Arganolie verzorgt en beschermt zowel de hoofdhuid als de haren, geeft het voeding om te herstellen en beschermt het tegen nieuwe "aanslagen" op uw haar.

 

Arganolie goed voor het verzorgen van nagels

Arganolie is ook zeer goed voor het verzorgen van nagels. Door regelmatig Arganolie op de nagels te smeren beschermt u niet alleen uw nagels tegen effecten van buitenaf zoals schoonmaakmiddelen, water enz. maar het herstelt ook uw nagels en nagelriemen.

Wilt u of uw kinderen af van nagelbijten dan is het insmeren met Arganolie ook een zeer goede oplossing.

 

Koop hier direct uw Arganolie

 

Arganboom in Marokko

Direct Arganolie kopen

Wilt u ook de beste koudgeperste arganolie, rechtstreeks uit Marokko? Twijfel niet langer en voeg direct onze Arganolie in sprayfles toe aan uw winkelmand. Uw huid en haar zullen u dankbaar zijn, stralen en veel soepeler aanvoelen. Wij zijn ervan overtuigd dat u nooit meer zonder wilt!

Koop nu uw Arganolie

 

Arganolie in het nieuws

 

Dat arganolie dus erg goed werkt voor de verzorging van huid en haar wordt steeds bekender. Toonaangevende media en bekende actrices, zangeressen en andere celebrities erkennen dit en delen dit graag met hun fan's. Zie hieronder een aantal links naar artikelen waar de voordelen van het gebruik van arganolie worden gedeeld.

 

Arganolie aanbevolen in de media

Dit zijn slechts enkele links naar artikelen in de media waar arganolie wordt aanbevolen, de lijst is vrijwel onuitputtend dus hieronder slecht een selectie:

 

 

Arganolie aanbevolen door celebrities

Ook steeds meer bekende mensen delen hun schoonheidsgeheimen en verzorgingsrituelen. Zie hieronder een aantal links waarbij actrices, zangeressen en andere celebrities arganolie als hun wondermiddel beschrijven:

 

 

 Arganolie – onze mening

 

Steeds meer mensen leren de geweldige eigenschappen van Arganolie kennen. Oosterse vrouwen en Marokkaanse vrouwen in het bijzonder gebruiken al eeuwenlang Arganolie voor hun lichaams- en haarverzorging en ook in Nederland en België is Arganolie niet meer uit de dagelijkse verzorging van lichaam en haar weg te denken.

 

Zoals altijd met producten met enorm groeiende populariteit proberen veel bedrijven van het succes een graantje mee te pikken. Arganolie is echter schaars, moeilijk verkrijgbaar en erg kostbaar. Er is dan ook Arganolie in veel verschillende kwaliteiten.

 

Amirahuidverzorging levert u enkel de beste kwaliteit Arganolie, koudgeperst, 100% puur en rechtstreeks uit Marokko. Zelf accepteer ik enkel de hoogste kwaliteit en zuivere Arganolie aangezien ik vind dat mijn huid en haar alleen het beste verdient. Graag deel ik deze kennis en ervaring met u zodat u ook kunt genieten van de beste kwaliteit Arganolie in Nederland.

 

Koop nu onze Arganolie en uw huid en haar zullen u tonen hoe geweldig dit biologische natuurproduct is. Wist u dat Arganolie zelfs helpt tegen veroudering van de huid en  fijne lijntjes uit uw gezicht kan verwijderen? U kunt Arganolie voor uw gezicht gebruiken als anti-aging middel, make-up of vuil van uw gezicht te verwijderen, als dag of nacht creme en nog veel meer.

 

Arganolie is niet alleen geweldig om voor uw huid, haar en nagels maar helpt ook bij Acne, Striae, Psoriasis, Eczeem en ontstekingen aangezien het ontstekingsremmende bestanddelen bevat. U zult merken dat wanneer u in deze gevallen Arganolie gebruikt, de klachten zullen verminderen of verlichten

Biologische koudgeperste arganolie *


Voor het verzorgen en voeden van huid en haar.

Tiyya Maroc biologische Arganolie * is geheel puur en wordt  koud geperst zodat de unieke eigenschappen intact blijven.

Het is zo effectief dat u maar een paar druppels hoeft te gebruiken. Het voedt, hydrateert en geneest de huid, evenals beschadigde haarpuntjes en broze nagels.

Deze kostbare arganolie is afkomstig van de vrucht van de arganboom die al honderden jaren in Zuid-Marokko groeit. Het heeft spectaculaire kalmerende en antioxiderende eigenschappen.

Verzorg je huid door regelmatig biologische arganolie * te gebruiken om deze glad, stevig en veerkrachtig te houden.

 inhoud 50 Ml in Luxe spray fles

 * Gecertificeerd door Ecocert Greenlife en met het label Cosmébio.