Certificering

Ecocert

 

Rozenwater en arganolie zijn gecertificeerd door Ecocert (een Franse biologische certificeringsorganisatie die zeer geaccrediteerd is op het gebied van biologische landbouw). Dit type certificering controleert de hele productie-, verpakkings- en distributieketen en Tiyya is het eerste Marokkaanse cosmeticamerk dat is aangesloten bij Cosmébio (Franse beroepsvereniging voor ecologische en biologische cosmetica)

Cosmébio

 

Het Cosmébio-label staat garant voor de keuze van hoogwaardige grondstoffen, het gebruik van ingrediënten van natuurlijke oorsprong, de traceerbaarheid van de hele toeleveringsketen, geen dierproeven en milieuvriendelijke verpakkingen.

Testen

Het productassortiment van Tiyya heeft alle standaardtests voor cosmetische producten doorstaan, waaronder: Stabiliteitstesten: Versnelde veroudering in een incubator bij 45 ° C, wat bewijst of het product gedurende 30 maanden stabiel zal blijven. Challenge testen: Bewijst de efficiëntie van het conserveringssysteem. Compatibiliteitstesten: Het product wordt in zijn uiteindelijke conditioneringsformaat in een incubator gedaan om de reactie van het product en / of zijn conditionering op versnelde veroudering te evalueren. Huidveiligheidstest / oogveiligheidstest: Het doel van beide onderzoeken is om de mate van epidermale en oculaire tolerantie van een cosmetische of cosmetische grondstof te evalueren. * Incubator: verwarmingsapparaat tussen 40 ° C en 60 ° C waarmee een stabiliteitstest kan worden uitgevoerd om de gevolgen van een wijziging van de formulering of verwerking op de conservering van een product te evalueren.