Blog's over huidverzorging en huidverzorgingsproducten

Waarom is scrubben goed voor de huid?

 

Vaak krijg ik de vraag “helpt scrubben echt voor een mooie en gezonde huid”?  Mijn antwoord is dan altijd JAAAAAA!

Steeds meer mensen ontdekken dat scrubben erg goed is voor je huid en scrubben wordt dan ook vaak beschreven in de media, van algemene media zoals RTL, de telegraaf enz. tot en met de media die zicht specifiek richten op verzorging, beauty, de vrouw, enz. zie onder aan het artikel een aantal links naar artikelen over scrubben.

Al eeuwenlang worden er in badhuizen, Hammam’s en Sauna’s behandelingen gegeven zoals bijvoorbeeld de “Rhassoul” behandeling met als doel dode huidcellen te verwijderen, de huid te reinigen en jong en soepel te houden maar ook om de bloedsomloop te stimuleren.

Deze behandelingen kun je tegenwoordig nog steeds doen of laten doen in Hammam’s in onder meer Nederland, maar je hoeft niet perse naar de Hammam om je huid een heerlijke reinigingsbehandeling te geven.

 

Voordat ik zal vertellen hoe mijn scrub routine eruit ziet en welke producten ik hiervoor gebruik zal ik eerst uitleggen waarom scrubben zo belangrijk is:

  1. Per minuut verliest je huid meer dan 30.000 dode huidcellen, dit komt neer op meer dan een halve kilo per jaar! Maar goed nieuws, je huid vernieuwt zich ook continu. Iedereen wil natuurlijk dat de dode huidcellen zo snel mogelijk plaats maken voor nieuwe en dat er zoveel mogelijk nieuwe en gezonde huidcellen worden aangemaakt. Hiervoor is het dus belangrijk dat je de natuur een handje helpt door de dode huidcellen te verwijderen, dit doe je onder meer door te scrubben.
  2. De gezonde en de nieuwe huidcellen hebben lucht en voedingstoffen nodig, daarom is het noodzakelijk de huid te scrubben.
  3. Tijdens het scrubben wordt de bloedsomloop gestimuleerd hetgeen positief werkt voor de huid en de huidaanmaak.
  4. Water en veel “reinigingsproducten” maken slechts zeer oppervlakkig de huid schoon, om echt diep tot in de poriën te reinigen is een regelmatige scrub behandeling met de juiste hulpmiddelen noodzakelijk.
  5. Omdat veel vitamines, mineralen en andere bouwstoffen zich in de huidcellen bevinden en deze dus met tienduizenden per minuut afsterven is het dus belangrijk dat de huid deze voedingstoffen weer terugkrijgt om jong, soepel e stralend te blijven.

Lees hier verder